Konsultointi keskittyy yksittäisten henkilöiden tarpeisiin, organisaation valmennuksen kartoitukseen tai puhtaasti työympäristön stressin poistamiseen. Jokainen meistä tekee töitä eri tavoin, anna minun auttaa löytämään sinun tapasi työskennellä rennosti, tehokkaasti ja ketterästi.

Konsultointi usein johtaa tilanteeseen, jossa huomataan, että organisaatio tai tiimi tarvitsee selkeämmän päämäärän. Valmennuksessa rakennetaan ryhmän kokonaisuutta ja otetaan huomioon useamman ihmisen tarvetta. Konsultoinnissa pyritään huomioimaan vain yhtä yksilöä ja keskittymään enemmän pistemäisesti yhteen ongelmaan.

  • Johtaminen – Jokainen meistä johtaa joka päivä. Toiset johtavat vain itseään, toiset myös muita ihmisiä töissä ja harrastuksissa. Johtamisen konsultoinnissa perehdytään asiakkaan johtamistilanteisiin ja niissä esiintyviin kipupisteihin.
  • Keskittyminen – Mikä häiritsee keskittymistä eniten? Kiire ja omat hiomattomat työskentelytavat. Pahin piiskaaja töissä on yleensä oma sisäinen kriitikko, jonka sanoihin työolosuhteet ja muiden ihmisten toiminta antaa lisämaustetta.
  • Mielen optimointi – Tietoisen läsnäolon harjoitusten tuonti jokapäiväiseen elämään ja taitojen harjaannuttaminen työelämässä. Treenin sulauttaminen osaksi päivärytmiä. Tavoitteina stressin vähentäminen, oman mielen toiminnan arviointi, elämän laadun parantaminen ja lopettaa mikrounet, kun pysähdyt (palaverit / seminaarit, joissa passiivinen kuuntelumalli)

Esimerkkivalmennuksia tukemaan tiimin valmennusta