Työelämässä täytyy reagoida ongelmiin ja muuttuviin tilanteisiin projektin aikana. Perinteinen projektimalli, jossa projektipäällikkö jakaa tehtäviä on dinosaurusten ajalta. Nykyään puhutaan ketteristä menetelmistä, joissa suunnitelmana on elastinen tehtävälista ja tekijöinä innostunut itseohjautuva tiimi. Jokainen tiimiläinen vie asioita eteenpäin ja on vastuussa tiedotuksesta projektin sisällä. Ketterät mallit riisuvat byrokratiaa, mutteivat pois tarvetta dokumentoida tai suunnitella asioita. Ketterä ei tarkoita kaaosta.

Ketterissä projekteissa voidaan keskittyä Scrum menetelmään tai ottaa elementtejä ketteryydestä ja räätälöidä malli organisaation tarpeiden mukaan. Valmennuksen tarkoitus on antaa ymmärrys miksi ketterässä projektissa pitää aikataulu, resurssit tai tehtävän koko olla kiinnittämätön. Valmennuksessa harjoitellaan oikealla tai kuvitteellisella projektilla. Projekti juoksutetaan läpi ja valmentaja opastaa ja neuvoo toteutuksen aikana.

Projektissa täytyy antaa vastuita ja järjestää kokouksia. Valmennuksessa käydään läpi roolien merkitykset ja tarvittavat seremonia, jotta projekti toimii oikeasti ketterästi. Valmennuksessa keskitytään myös reflektoimaan projektin aikaista toimintaa ja prosessia itseään. Mitään osaa projektin mallista ei voi tiputtaa pois kiireen takia, koska silloin ajaudutaan kohti kaaosta. Tällöin pitää muokata aikataulua, pienentää tavoitetta tai kasvattaa tiimiä.

Haluatko tietää lisää, ota yhteyttä – yhteystiedot sivun alalaidassa

Tavoitteet

  • Ymmärrät milloin määritysten ja sääntöjen pitää joustaa ja milloin ei rikota sovittua
  • Hallitset ketterän tehtävälistan käytön ja projektin sisäisen viestinnän
  • Tunnistat työskentelymallit vesiputousmallin ja ketterän välillä
  • Osaat muokata projektin suunnitelmaa toteutuksen aikana
  • Ymmärrät kaikkien roolien ja seremonioiden merkityksen