Yhteisöohjautuvuus : Jaettu johtajuus
(tulossa syksyllä 2022)

Mitä tarkoittaa jaettu johtajuus ja miksi siitä pitäisi kiinnostua? Kirjoitan kirjan aiheesta syksyn 2022 aikana. Ennen sitä voit tutustua ilmaiseen valmennukseen johtajuudesta.

 

Yhteisöohjautuvuus : Yhdessäohjautuva tiimi

Osta painettu kirja | Osta e-kirja ja äänikirja Adlibris | Kuuntele palvelussa Storytell, Nextory (tulossa 1.7.2022) tai BookBeat .

Ryhmän pitäisi työskennellä tiiminä, mutta yksi tiimin jäsen ei ilmaannu palavereihin, toinen hoitaa kaikkien työt eikä tiimissä uskalleta antaa kenellekään kriittistä palautetta. Tavallisesti näitä ongelmia ratkoo esihenkilö. Entä jos tiimi työskentelee itseohjautuvasti, ilman esihenkilöä?

Itseohjautuva eli oikeammin yhdessäojautuvassa tiimissä työskentely haastaa sen jäsenet kasvamaan ihmisinä sekä ottamaan vastuun koko ryhmästä. Avainsanana on kommunikaatio.

Tämä kirja esittelee yhdessäohjautuvan tiimin mallin, jonka avulla tiimi voi askel askeleelta opetella työskentelyä ilman esihenkilöä sekä kehittää tiimin aiempia työskentelytapoja.

Mallin avulla aloimme ymmärtää, mistä tiimityössä on oikeasti kyse. Meiltä puuttui useita perusasioita, ja sen takia emme saaneet yhteistyötä toimimaan luonnollisesti tehtävien ympärillä. Keskittymällä oikeisiin asioihin korjasimme tiimin sisäisen kommunikoinnin ja voimme reagoida nopeasti muuttuviin tilanteisiin.

Startup-yrityksen henkilöstö

Katso lisätietoja kirjasta osoitteesta https://www.yhdessaohjautuvatiimi.fi/