Työelämän kiire ja multitaskaus aiheuttaa stressiä ja keskittymiskyvyn puutetta (kirjoitukseni aiheesta). Pahimmassa tapauksessa ihminen kehittää itse itselleen keskittymishäiriön. Kun olisi tilaisuus keskittyä tehtävään, niin ihminen itse katkaisee keskittymisen vilkuilemalla älylaitetta tai tarkistamalla sähköposteja. Ratkaisu tähän on tietoinen läsnäolo. Erilaisia harjoituksia, joilla opetellaan pitämään keskittyminen aiheessa ja häiritsevät ajatukset poissa.

On monia erilaisia tekniikoita eikä mikään ole toistaan parempi, se mikä toimii itselle on yleensä paras. Minun harjoituksissa yhdistellään mindfulnesia ja neuropsykologin kehittämää TMI-meditaatiota (olen suorittanut tasot 1-7). Harjoituksissa ei pyritä tyhjentämään väkipakolla mieltä, vaan vahvistamaan keskittymiskykyä “mielen myrskyn” keskellä. Toistuvilla harjoituksilla opit keskittymään työhön haastavissakin tilanteissa. Tietoisen läsnäolon harjoitukset auttavat myös vapaa-aikana. Kun voit keskittyä siihen mitä teet, ei työhuolet haittaa ja voit nauttia siitä, mitä teet.

Tietoisen läsnäolon harjoitukset usein rauhoittavat, mutta ne eivät ole rentoutumisharjoituksia. Näitä harjoituksia voi tehdä keskellä suurta stressiä, urheilusuoritusta, kokousta tai muussa haastavassa tilanteessa. Niiden harjoittelu kuitenkin tehdään rauhallisessa ja häiriöttömässä tilassa. Harjoitukset ovat pääasiassa meditaatiota ja ne voidaan tehdä samassa tilassa tai etänä. Harjoitusten idea on treenata aivopuoliskojen yhteistyötä ja sitä kautta vahvistaa keskittymiskykyä ja tässä hetkessä olemista – eli tietoista läsnäoloa.

Yhteystiedot ovat sivun alalaidassa. Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika ilmaiseen konsultaatioon tai tilaa itsellesi vinkit aiheen tiimoilta suoraan sähköpostiisi alta.